
bahan2 (kulit apam)
- 2 CWNTEPUNG GANDUM
- 1 BIJI TELUR
- 1 PEKET YIS
- 4 CWN GULA
- 2 CWN AIR
- GARAM SKIT
- PEWARNA KUNING
*SEMUA BAHAN DI BLENDER DAN DI PERAP SELAMA 5MINIT DALAM SUHU BILIK
Bahan2 (inti)
- 1 CWN TEPUNG GANDUM
- 2 CAMB TEPUNG KASTAD
- 1 CWN GULA
- 3 CWN AIR
- WARNA KUNING/HIJAU
*KACAU ATAS API SAMPAI LIKAT
Cara masak
- panaskan kuali leper, sapu kan sedikit miyak atau mentega.
- Tuang adunan tu mcm kite wat pancake..tp jgn terbalikkan..
- masak smpai permukaannyer kering, angkat, pastu letak inti macam kuih karipap..cuma kita x kelim je..cuma tekan2 tepinye sahaje bg melekat
- siap dan boleh di hidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan