Jumaat, 4 Oktober 2013

APAM PURI/ SUA/ TOKYO




bahan2 (kulit apam)

  • 2 CWNTEPUNG GANDUM
  • 1 BIJI TELUR
  • 1 PEKET YIS
  • 4 CWN GULA
  • 2 CWN AIR
  • GARAM SKIT
  • PEWARNA KUNING
*SEMUA BAHAN DI BLENDER DAN DI PERAP SELAMA 5MINIT DALAM SUHU BILIK

Bahan2 (inti)

  • 1 CWN TEPUNG GANDUM
  • 2 CAMB TEPUNG KASTAD
  • 1 CWN GULA
  • 3 CWN AIR
  • WARNA KUNING/HIJAU
  *KACAU ATAS API SAMPAI LIKAT

Cara masak

  1. panaskan kuali leper, sapu kan sedikit miyak atau mentega.
  2. Tuang adunan tu mcm kite wat pancake..tp jgn terbalikkan..
  3. masak smpai permukaannyer kering, angkat, pastu letak inti macam kuih karipap..cuma kita x kelim je..cuma tekan2 tepinye sahaje bg melekat
  4. siap dan boleh di hidang.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan